Alja van Maanen

Contactgegevens

aljavanmaanen@gmail.com
www.linkedin.com/in/aljavanmaanen

Over Alja

Als ervaringsdeskundige ouder van mijn ernstig meervoudig gehandicapte dochter en met een achtergrond in communicatie, deel ik graag mijn verhaal, mijn ervaring en mijn kennis om meer begrip te krijgen voor het ouderperspectief in een gezinssituatie als de onze.

Ik hoop over te brengen dat de impact van een ernstig meervoudig gehandicapt kind ontzettend groot is op het hele gezin en dat wij ondersteuning op veel vlakken nodig hebben om ons staande te kunnen houden. Háár hele leven en waarschijnlijk óns hele leven.

Ik hoop mijn verhaal vaker te mogen vertellen en daarmee het gesprek op gang te brengen over het ouderperspectief en de oudergerichtheid van professionals. In de vorm van een korte presentatie van mijn verhaal of een compleet interactief dagdeel waarbij we ook ingaan op de theorie van het ouderschap en de oudergerichtheid van professionals in de praktijk.

In maart 2018 verscheen een artikel in het AD met het verhaal van mijn gezin: ‘Ik ben haar hoofd, benen, handen, stem en zintuigen’.