Verhalen

Amanda Consten

Vergeet jezelf niet! Goed voor jezelf zorgen hoor! Elke ouder van een zorgintensief kind krijgt deze goedbedoelde adviezen. Amanda vertelt over haar worsteling met ‘zelfzorg’ en roept hulpverleners op om ook oog te hebben voor de hulpvragende ouder.

Monique

Hulp hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn, ontdekte Monique toen haar dochter een persoonlijk begeleider trof die ‘gewoon’ deed. Voor het eerst kon zij daardoor weer moeder zijn.

Helga

De lange zoektocht door hulpverlenersland die zij maakten wenst Helga geen enkele ouder toe. Wat moet je als je kind in geen enkel hokje past?

Julitta

Julitta is de moeder van een twaalfjarige zoon die naast zijn autisme kampt met psychoses. Hoe gaat ze om met het gedrag dat daarmee gepaard gaat, en wat vraagt dat van hen als gezin?

Sarike den Zoeten

Ooit dacht Sarike dat zij een slechte moeder was. Omdat ze zich afvroeg of haar kind wel had moeten blijven leven. Dat hoor je toch niet te denken als goede moeder?

Karin

Met een kind dat niet volgens de boekjes groot groeit krijg je onvermijdelijk met heel wat professionals te maken. Karin is ze eens gaan tellen en ontdekt hoe vooral de parels haar bijblijven. Nieuwsgierig hoe ook jij een parel kunt zijn voor een gezin?

Mirthe Polanen

Optimistisch blikt Mirthe vooruit nu haar zoon op het punt staat om uit huis te gaan, en ze is daarbij ook wel een tikje weemoedig. Net zoals zoveel ouders waarbij kinderen het nest verlaten. Dat Mirthe’s zoon verstandelijk en fysiek beperkt is maakt het allemaal wel nét even anders.