Sonja Bierenbroodspot

 

Contactgegevens

Sonjabierenbroodspot@ziggo.nl
06 54334952
www.sonjablogt.nl

 

Over Sonja

Ik ben moeder van 2 kinderen met autisme. Zelf ben ik al jaren chronisch ziek, dit leid vaak tot uitdagingen.

Hierover schrijf ik gedichten. Door de cursus ouders ervaren en deskundig ben ik mijn gedichten op een blog gaan plaatsen. Op mijn eerste symposium heb ik het gedicht “overbelasting” voor gedragen.

De afgelopen jaren heb ik mijn best gedaan om alles vol te houden en te regelen. Maar doordat je als ouder vaak te maken krijgt met verschillenzorg aanbieders ben je vaak een begeleider dan een ouder. Tot 5 jaar terug was ik gehandicaptenbegeleider en heb ik de andere kant mee gemaakt, en dacht vaak dat de ouders zeurde. Of heel moeilijk deden over de begeleiding van hun kinderen. Ik heb geleerd dat je als ouder nog steeds verantwoordelijk blijft om alle zorg rond om je kinderen te regelen, en je vaak het verhaal keer op keer opnieuw moet vertellen. Je blijft naast je ouderschap de zorgmanager of de begeleider  en je daarvoor niet kan en niet mag ziek mag melden. De zorg van je kinderen draait 24 per dag gewoon door. Bij mij eerste symposium heb ik ook de vraag gesteld “Mag ik zou gewoon mama zijn?”. Ik dacht dat deze problemen alleen in ons gezin voorkwamen. Maar de cursus ouders ervaren en deskundig lieten me anders inzien. Ze gaven me ook de kennis mee van het ouderperspectief. Omdat ik dit alles graag anders zie ben ik me lokaal begonnen in te zetten. Doordat de gelegenheid zich voordeed, ben ik zins kort voorzitter van het autisme café Stede Broec , ik help al  5 jaar mee in de organisatie. Bij het autisme café hoor ik vaak de zelfde verhalen als van mij. Dit heeft er toegeleid dat ik me vanaf april inzet in de gemeenteraad van Stede Broec en plaats genomen heb in commissie van het sociaal domein. Mijn persoonlijk doel is de komende jaren dit probleem op de kaart zetten. Ik wil dit niet alleen lokaal doen, maar ook daarbuiten.En daarbij de vraagstuk onder de aandacht te brengen “wat doet het met het gezin, als niks normaal lijkt”

Ik heb veel kennis als ervaringsdeskundige, en kan ook de kijk als professional zien en wil dit graag delen. Als u geïnteresseerd bent in wat ik voor u kan betekenen binnen uw organisatie als spreker. Neem dan contact met mij op.