Sietske de Jongh

         
Contactgegevens:

www.demarebron.nl
info@demarebron.nl

Over Sietske

Oorspronkelijk lag mijn werkend verleden in een wezenlijk andere branche dan die van Zorg & Begeleiding. Mijn persoonlijke situatie in mijn gezin, en in het bijzonder rondom die van ieder gezinslid afzonderlijk, heeft mijn persoonlijke ontwikkeling een richting gegeven.
Ik was mij niet eerder bewust dat ik, met de noodzakelijke keuze voor een periode werkzaam te zijn op het thuisfront, mijzelf daarmee ook de mogelijkheid bood, om te kunnen groeien in heel ander- en uiteindelijk ook meer passender werk. Ik ben een deskundige  geworden in het delen van- en het werken met mijn levenservaringen.

Middels heel veel ‘gewoon’ doen en met lef aangaan van spannende trajecten geven wij elkaar, in ons gezin en ook diegene die met ons begaan zijn en waarmee we samenwerken, de ruimte om, met een ‘out of the box’ instelling, te ondervinden wat werkt.
Het gaan van een eigenzinnige pad hierin, geeft mij tal van uiteenlopende ervaringen en maakt mij steeds meer deskundig. En ik ontwikkel een eigen in de visie op spectrum van autisme. De ervaringsverhalen met alle ups & downs, met de nadruk op- en de bemoediging van wat werkt, ben ik gaan delen met anderen die dit willen weten, willen horen, willen gebruiken om er informatie uit te halen. En ik ben mijn deskundigheid op dit gebied gaan bevorderen.

Ik heb mij geschoold, middels trainingen en opleidingen, eerst op het gebied van Lichaamswerk en later op het gebied van Coaching. Ik geef sinds 2011  yogalessen en lichaamsgerichte aandachtstraining aan kinderen en tieners en  lever maatwerk in de vorm van yogatherapie. Sinds een paar jaar begeleid ik jongvolwassenen met autisme op verschillende levensgebieden waaronder hun thuis- en studiesituatie. Mijn ervaring zet ik deskundig in bij het adviseren en begeleiden van andere ouders bij hulpvragen over opgroeien en ontwikkeling. En ik bied lokaal, regionaal en landelijk aan professionals mijn ervaringsdeskundige ondersteuning bij vragen op het snijvlak van onderwijs en zorg en deel hierin mijn visie. Mijn aandachtsgebied is naast die van Autisme Spectrum ook Adhd; Dcd.

Met de training ‘Ouders Ervaren en Deskundig’ is er bij mij meer bewustzijn gekomen dat het van cruciaal belang is om ervaring deskundig in te zetten bij de grote maatschappelijke transities waarin we nu zitten op het gebied van zorg en onderwijs. Mensen met ervaring; ouders en naasten met ervaring kunnen, mits zij dit deskundig weten in te zetten,  een belangrijke en laagdrempelige brugfunctie vervullen ten aanzien van betrokken partijen. Ervaringsdeskundigen denken en doen zorgoverstijgend en werken ‘out of the box’ en belangeloos toe naar een duurzaam samenwerken en samenleven.

Ik ga er voor! Ik doe het al! U weet mij te vinden!

 

Met een hartelijke groet en bemoediging!

Sietske de Jongh